Nuorisovaihto

ungdomsutbyte_logoNuorisovaihdon merkittävin toimintamuoto on vuosivaihto. Tässä vaihdossa nuori, yleensä lukion 1. luokan jälkeen saa tilaisuuden yhden lukuvuoden opiskeluun jonkin eurooppalaisen tai valtameren takaisen maan nuorisoasteen oppilaitoksessa. Kun hänellä vaihtovuoden aikana on useampia isäntäperheitä, on hänellä erinomaiset mahdollisuudet tutustua vieraan maan kulttuuriin ja elämään. Paikalliset rotaryklubit tarjoavat nuorelle erittäin hyvän ohjelman ja tutustumisia teollisuus-, kulttuuri-, yms kohteisiin. Kaikki klubin jäsenet kantavat huolta vastaanottamastaan vaihto-oppilaasta. Rotaryjärjestön vaihto-ohjelman pyrkimyksenä on mahdollisimman yksilöllinen ja läheinen huolenpito vaihto-oppilaasta. Vuosivaihdossa oppilaalle järjestetään luotettavat isäntäperheet, turvallinen matka, koulutustilaisuudet ennen matkaa ja lyhyt orientoitumisvaihe nk. maaohjelma kohdemaassa ennen isäntäperheeseen sijoittumista.

Kenelle?

Vuosivaihto-ohjelma on tarkoitettu yleensä 16…18-vuotiaille. Vastaanottavilla mailla on omia tarkempia ikärajoituksiaan, jotka käyvät ilmi oheisesta taulukosta. Ikäraja tarkoittaa vaihto-oppilaan ikää vaihtovuoden alussa. Suomalaisten lähtevien oppilaitten vaihtovuosi alkaa elokuussa ja päättyy seuraavan vuoden heinäkuussa.

Hakuaika?

Vuosivaihtoon haetaan vaihtojaksoa edeltävänä syksynä. Tulemme julkaisemaan asiasta uutisen hakuajan lähestyessä.

Tarjoamme

Porvoon Rotaryklubin tavoitteena on tarjota vuosittain kahdelle nuorelle mehdollisuus vuosivaihtoon. Vaihdossa klubi ottaa vastaan kaksi ulkomaalaista nuorta. Tällä hetkellä olemme lähettäneet yhden nuoren Australiaan (blogi) ja toisen Brasiliaan.

Lisätietoa

Lisätietoa pääsyvaatimuksista, hakuprosessista sekä kustannuksista Suomen Rotaryn nuorisovaihtosivuilla.

Klubin nuorisovaihtoasiamies

Robert Haglund, robert.haglund(at)pp.inet.fi.